Skip to content

Vandaag is het de dag van de fysiotherapeut. Wereldwijd wordt er vandaag aandacht besteed aan het beroep Fysiotherapie. Weet u wat we allemaal doen?

Wereld fysiotherapie dag 2023

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Soms krijg je alleen advies, soms ook een behandeling.

Bij ons zijn er veel behandelingen mogelijk. We zijn met 11 collega’s en iedereen met een eigen Specialisatie. Zo kunnen wij veel meer dan dat de meeste mensen denken.

Vaak denken wat oudere mensen alleen aan ‘massage’, dat deden we misschien 20 jaar terug. Ik heb zelf ook nog warmte pakkingen gemaakt om op een patiënt te leggen. Of kent u interferentie, UKG of ultrageluid nog? Dit wordt allemaal niet meer gedaan in een moderne praktijk en al helemaal niet in een keurmerk praktijk, zoals die van ons. 

Tegenwoordig werken we evidence based. Alles moet bewezen zijn. Natuurlijk zijn we het hier niet altijd mee eens. Sommige dingen werken uit ervaring. Wij maken bijvoorbeeld ook veel gebruik van medische tape.  Het gebruik van medische tape is ook niet goed bewezen. We merken alleen wel dat dit werkt. Je gebruikt als therapeut dan ook veel je eigen ervaring en je maakt gebruik van het netwerk dat je hebt.

*

Weet u wat de fysiotherapeut allemaal doet?

*

8 September

De Internationale Dag van de Fysiotherapeut vindt ieder jaar plaats op 8 september. Het is een kans voor therapeuten om deze beroepsgroep eens in het zonnetje te zetten, precies zoals een goede Dag Van betaamd. We moeten bewust worden om wat deze mensen wel voor ons betekenen. En dat ze ons altijd maar beter maken. Wij krijgen ook last van de nek als we te lang achter onze bureaus zitten. Soms even laten kraken, of gewoon een helpende massage geeft ons dat dat nodige steuntje in de rug – pun intended. Gelukkig eren we de fysiotherapeut eens per jaar, op 8 september.