Skip to content

Sportfysiotherapie

Specialisaties

Sportfysiotherapie

Sport- fysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Het is bedoeld voor iedereen die sport gerelateerde klachten heeft. De sportfysiotherapeut is de expert in sportrevalidatie, waarbij oefentherapie centraal staat. Het niveau van de sport maakt niet uit, elke sporter zal tot zijn/haar gewenste niveau terug worden gerevalideerd. Behandeling vindt veelal in de oefenzaal plaats.

Bekende voorbeelden van sportgerelateerde blessures zijn:

  • Spierscheuring
  • Bandletsel (bijv. enkelverzwikking)
  • Liesklachten
  • Hamstringklachten

Behandeling door de sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut kan alle blessures aan spieren en gewrichten behandelen maar het meest voorkomend zijn blessures aan de knie, enkel of schouder.

De behandeling richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om de lichaamsdelen die nog wel belastbaar zijn extra te trainen.

Met een gerichte behandeling en advies van de sportfysiotherapeut kunt u uw sport binnen afzienbare tijd op het oude niveau weer oppakken. Bovendien kan met sportfysiotherapie een herhaling van de blessure in de toekomst worden voorkomen. 

Gratis sportspreekuur

Bewegen is goed voor uw gezondheid. Vanuit Fysiotherapie Kamphuis en Hof willen wij u graag ondersteunen om uw sport te kunnen blijven uitvoeren.

Daarom organiseren wij elke week een gratis sportspreekuur. Tijdens dit laagdrempelige spreekuur kunt u vrijblijvend advies vragen aan onze sportfysiotherapeut. Advies kan nuttig zijn wanneer u als sporter bijvoorbeeld de volgende vragen hebt:

  • Wat moet ik doen bij een acute blessure?
  • Kan ik meteen bepaalde klacht wel of niet sporten?
  • Wat kan de oorzaak van de klacht zijn?
  • Wat kan ik doen om de klacht te verminderen?

Een advies duurt maximaal 10-15 minuten. Als er meer duidelijkheid nodig is, dan kunnen we meteen een echo maken. Nadat de echo is gemaakt krijgt u direct het resultaat te horen.

Het gratis sportspreekuur is elke maandag om 16:30 op onze locatie MC de Graeff in Purmerend.

Een afspraak maken voor ons sportspreekuur is verplicht, zodat u verzekerd bent van een plekje en om lange wachttijden te vorkomen. Neem gerust contact op en kom langs op ons sportspreekuur!

VERGOEDING DOOR ZORGVERZEKERING

Sportfysiotherapie valt onder de vergoeding van fysiotherapie. De behandeling wordt volledig vergoed uit uw aanvullende verzekering.  Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Zorgwijzer.

Geen wachtlijst, direct aan de beurt

Een sportblessure is niet alleen lastig of pijnlijk maar ook erg vervelend omdat u niet meer lekker kunt sporten. Daarom kunt u bij Fysiotherapie Kamphuis en Hof snel terecht voor een behandeling door onze sportfysiotherapeut. Wij hanteren geen wachtlijst, u bent direct aan de beurt! Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

sportspreekuur sportfysiotherapie
Sportfysiotherapie bij Fysiotherapie Kamphuis en Hof

Kijkt u ook eens bij onze andere Specialisaties.
Wilt u meer informatie over fysiotherapie? Klik dan hier.

Fysiotherapie in Purmerend

U kunt bij ons snel terecht op verschillende locaties. Als u een afspraak maakt, dan willen we graag wat meer informatie over uw klacht. Op die manier zorgen we samen dat u bij de beste therapeut voor uw klacht terecht komt.

Om een afspraak te maken bij reguliere fysiotherapie heeft u geen verwijzing nodig. Bij chronische klachten vragen we u wel om een verwijzing. We kunnen dit eventueel later regelen indien nodig.

Wij streven naar een snelle behandeling omdat dit bijna altijd zorgt voor een sneller herstel van uw klachten. Mede daarom hanteren wij geen wachtlijst.

De reguliere behandelingen worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Er is hierbij een uitzondering bij post-COVID klachten, COPD en artrose in de heup en knie. De eerste behandeling zullen we dit met u doornemen.

Heeft u vragen? U kunt ons altijd vrijblijvend mailen of bellen.