Skip to content

Oncologische fysiotherapie

Specialisaties

Oncologische Revalidatie

Wat is oncologische revalidatie

Tijdens de behandeling van kanker staat bewegen vaak niet boven aan de lijst. De operaties, bestralingen en/of chemo vergen veel van het lichaam en de algehele conditie neemt aanzienlijk af. Naast pijn, vermoeidheid en andere medische klachten is er vaak ook sprake van
psychosociale problematiek: angst voor terugkeer van de kanker, onzekerheid over het lichaam en gevoel van geen controle over het lichamelijk functioneren te hebben.

Fysiotherapie Kamphuis en Hof biedt u een gespecialiseerd trainingsprogramma onder begeleiding van daarvoor opgeleide geregistreerde fysiotherapeuten. Ons revalidatieprogramma oncologische fysiotherapie verbetert uw lichamelijke conditie en laat de vermoeidheid afnemen. U bouwt spiermassa op, versterkt uw immuunsysteem, leert uw grenzen kennen en zult zich sterker voelen. Zo hervindt u het vertrouwen in uw eigen lichaam.

Zo ziet ons revalidatieprogramma oncologische fysiotherapie eruit

Zit u in een behandeltraject voor kanker of heeft u juist een traject afgerond? Dan kan ons trainingsprogramma oncologische fysiotherapie helpen bij uw revalidatie. Dit kunt u bij ons verwachten:

 • We beginnen met en intakegesprek om uw klachten in kaart te brengen en om te bepalen welk programma het beste bij u past.
 • Daarna stellen we een trainingsprogramma op maat voor u op voor een aantal weken.
 • De trainingstijden kunnen worden aangepast naar uw wensen. Individueel of in een groep.
 • Wij bieden een veilige en prettige sfeer waarbij u het plezier in bewegen weer terug kunt vinden.
 • Geen wachtlijst, u kunt direct beginnen met trainen.

Voor wie is oncologische fysiotherapie bedoeld

Oncologische fysiotherapie bij Kamphuis en Hof is bedoeld voor:

 • (ex-) oncologie patiënten vanaf 18 jaar
 • bij alle oncologische aandoeningen
 • patiënten in alle fasen van het behandel-hersteltraject

Wij zijn aangesloten bij OncoNet

Onze fysiotherapeuten die deze oncologische fysiotherapie verzorgen, zijn aangesloten bij OncoNet (de stichting die ernaar streeft dat patiënten in heel Nederland een deskundige fysiotherapeut in de eigen woonomgeving kunnen vinden voor begeleiding bij behoud of verbetering van fitheid rondom de medische behandeling voor kanker) en voldoen aan de gestelde opleidingseisen.

Daarnaast doen wij mee met een studie van het Nederlands Kanker Instituut om te onderzoeken welk effect training heeft bij uitgezaaide borstkanker.

Oncologische fysiotherapie bij Kamphuis en Hof in Purmerend

Natuurlijk bent u bij alle praktijken van Fysiotherapie Kamphuis en Hof verzekerd van de hoogste kwaliteit fysiotherapie en zorg.

Wij realiseren ons echter dat de diagnose kanker een enorme impact kan hebben. Daarom willen wij graag benadrukken dat u bij ons kunt rekenen op:

 • Altijd éxtra persoonlijke aandacht voor u.
 • Altijd de juiste behandelmethode volgens de nieuwste medische inzichten.
 • Altijd de juiste specialistische vakkennis en vaardigheden.
 • Altijd flexibel en meegaand.

Vergoeding door zorgverzekering

In vrijwel alle gevallen wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar (indien u een aanvullende verzekering heeft). Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u tegen betaling een trainingskaart aanschaffen, nadat u een oefenschema heeft gekregen van ons via een consult.

Wij hanteren geen wachtlijst

Wilt u zich opgeven voor oncologische revalidatie? Dan kunt u snel bij ons terecht want Fysiotherapie Kamphuis en Hof hanteert geen wachtlijst. Bij ons bent u direct aan de beurt. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

ons team
Het team van Fysiotherapie Kamphuis en Hof

Kijkt u ook eens bij onze andere Specialisaties.
Wilt u meer informatie over fysiotherapie? Klik dan hier.

Fysiotherapie in Purmerend

U kunt bij ons snel terecht op verschillende locaties. Als u een afspraak maakt, dan willen we graag wat meer informatie over uw klacht. Op die manier zorgen we samen dat u bij de beste therapeut voor uw klacht terecht komt.

Om een afspraak te maken bij reguliere fysiotherapie heeft u geen verwijzing nodig. Bij chronische klachten vragen we u wel om een verwijzing. We kunnen dit eventueel later regelen indien nodig.

Wij streven naar een snelle behandeling omdat dit bijna altijd zorgt voor een sneller herstel van uw klachten. Mede daarom hanteren wij geen wachtlijst.

De reguliere behandelingen worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Er is hierbij een uitzondering bij post-COVID klachten, COPD en artrose in de heup en knie. De eerste behandeling zullen we dit met u doornemen.

Heeft u vragen? U kunt ons altijd vrijblijvend mailen of bellen.