Skip to content

Post-Covid klachten

Behandelingen

Post-Covid klachten

Fysiotherapie bij herstel na corona (post-covid klachten)

Een besmetting met het coronavirus kan een grote impact hebben op uw dagelijks leven. De klachten kunnen langdurig aanhouden. Dit soort langdurige klachten wordt ook wel ‘long COVID’ of ‘post-COVID klachten’ genoemd. Hierbij kunt u denken aan vermoeidheid, benauwdheid, weinig energie of kracht, een verminderd uithoudingsvermogen of angstklachten. Bij fysiotherapie Kamphuis en Hof kunt u terecht voor hulp, advies en begeleiding tijdens uw revalidatie na corona.

Wat is covid-19

COVID-19 is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door het meest recent ontdekte coronavirus. Direct na de besmetting hebben mensen vaak last van verkoudheid, hoesten, benauwdheid, verhoging en koorts en minder goed kunnen ruiken en proeven. Sommige mensen worden opgenomen in het ziekenhuis, maar de meeste mensen doorlopen het virus thuis. Een aantal patiënten heeft aanhoudende klachten; de fysiotherapeut kan dan helpen bij het herstel en de opbouw van de fysieke capaciteit 

Wat fysiotherapie voor u kan betekenen bij revalidatie na corona

De fysiotherapeut behandelt de klachten en beperkingen waarmee u na een COVID-19 besmetting te maken kunt krijgen. Hij of zij helpt om inzicht te krijgen in deze klachten en adviseert en begeleidt bij het verantwoord weer opbouwen van dagelijkse activiteiten. Hierbij zijn energieverdeling en het risico op overbelasting belangrijke aandachtspunten. De fysiotherapeut zorgt er op deze manier voor dat u op een verantwoorde manier werkt aan uw herstel.

De fysiotherapeut kijkt ook hoe het verder met u gaat. Zijn er problemen op emotioneel vlak, verloopt het herstel goed en wordt er (gezond) genoeg gegeten? Als het nodig is, schakelt de fysiotherapeut andere zorgverleners in.

post covid klachten

Fysiotherapie helpt bij uw revalidatie en herstel

Zeker na een langdurige ziekte door COVID-19 is het verstandig om te beginnen met fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten zijn speciaal opgeleid om revalidatie na corona te begeleiden en hebben al meer dan 150 mensen geholpen met hun herstel.

Klachten waarbij een fysiotherapeut u goed kan ondersteunen na besmetting met het coronavirus zijn:

  • Angstgevoelens en/of depressie
  • Gevoel van vermoeidheid
  • Moeite met het uitvoeren van dagelijkse taken
  • Pijn en/of stijfheid aan uw gewrichten
  • Verlaagd uithoudingsvermogen
  • Afname van ademspierkracht
  • Verminderde longcapaciteit
  • Drukkend gevoel op uw borstbeen

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Suzanne Hof en Andrea Okhuijsen zijn longfysiotherapeuten bij ons in de praktijk. Het revalideren van patiënten met post-corona klachten is maatwerk en naast het begeleiden van patiënten met COPD hun kernactiviteit geworden.

Er is niet 1 juiste behandeling, het is maatwerk! Tijdens de laatste golf hebben we vooral patiënten zien komen revalideren met druk op de borst. Vaak voelden zij zich niet begrepen door de buitenwereld en gingen zij door met hun werkzaamheden. Dit is niet altijd goed!
We zullen daarom ook altijd de dagindeling bespreken: wat mag u doen en wat kunt u beter even laten.

Wanneer Revalidatie na corona

U komt in aanmerking voor revalidatie wanneer u een doorverwijzing heeft van uw huisarts of specialist. Als u uw doorverwijzing heeft ontvangen heeft u recht op maximaal 50 behandelingen of een periode van 26 weken. Aan de hand van een intakegesprek bepalen we in samenspraak met u wat het beste behandelplan is. Ook kijken we naar welke hulpverleners er betrokken moeten worden om de meest optimale behandeling te kunnen garanderen.

De behandeling vindt bij voorkeur plaats in onze praktijk. Hier hebben wij de beschikking over een goed ingerichte oefenzaal om te kunnen werken aan kracht en conditie. Mocht u in quarantaine zitten of niet in staat zijn naar de praktijk te komen, dan kunnen we via beeldbellen alvast starten met de behandeling. Zodra het mogelijk is komt u naar onze praktijk.

Behandeling Post-COVID klachten bij Fysiotherapie Kamphuis en Hof

Kijkt u ook eens bij onze Specialisaties.
Wilt u meer informatie over fysiotherapie? Klik dan hier.

Fysiotherapie in Purmerend

U kunt bij ons snel terecht op verschillende locaties. Als u een afspraak maakt, dan willen we graag wat meer informatie over uw klacht. Op die manier zorgen we samen dat u bij de beste therapeut voor uw klacht terecht komt.

Om een afspraak te maken bij reguliere fysiotherapie heeft u geen verwijzing nodig. Bij chronische klachten vragen we u wel om een verwijzing. We kunnen dit eventueel later regelen indien nodig.

Wij streven naar een snelle behandeling omdat dit bijna altijd zorgt voor een sneller herstel van uw klachten. Mede daarom hanteren wij geen wachtlijst.

De reguliere behandelingen worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Er is hierbij een uitzondering bij post-COVID klachten, COPD en artrose in de heup en knie. De eerste behandeling zullen we dit met u doornemen.

Heeft u vragen? U kunt ons altijd vrijblijvend mailen of bellen.