Skip to content

Eerste afspraak

Informatie

Eerste afspraak fysiotherapie

Uw eerste afspraak

U start altijd met een intakegesprek en onderzoek. Deze intake is nodig om uw klachten in beeld te brengen, te ontdekken hoe uw klachten zijn ontstaan en om vast te stellen wat uw hulpvraag is. Aan de hand van deze gegevens kan uw fysiotherapeut een behandelplan maken, adviezen geven en/of een eerste behandeling uitvoeren. Deze intake duurt ongeveer 25 minuten.

Wij vragen u om bij het eerste consult mee te nemen:

  • Eventuele verwijzing van de huisarts of specialist
  • Identiteitsbewijs
  • Zorgverzekeringspasje
  • Grote handdoek (voor op de behandelbank) i.v.m. hygiëne

Het is handig om comfortabele (sport)kleding aan te doen zodat u gemakkelijk kunt bewegen.

Wanneer u bij ons komt, kunt u plaatsnemen in de wachtkamer. Daar wordt u vanzelf opgehaald door uw behandelend therapeut.

VErvolgafspraken

Bij vervolgafspraken verzoeken wij u vriendelijk:

  • Neem i.v.m. hygiëne iedere afspraak een handdoek mee voor op de behandelbank en voor over de toestellen.
  • Wanneer u gaat trainen in de oefenzaal, dient u passende kleding en schoeisel te dragen en een handdoek te gebruiken voor over de toestellen.

Afspraak afzeggen

Wilt u een afspraak verzetten of afzeggen? Dan verzoeken wij u wel om dit minimaal 24 uur van tevoren door te geven. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via telefoon, mail, SMS of WhatsApp.

Als u de afspraak korter dan 24 uur van tevoren afzegt of niet op de afspraak verschijnt, dan wordt de afspraak in rekening gebracht, ook in geval van overmacht (ziekte, autopech etc.). Deze kosten kunt u niet declareren bij uw zorgverzekering.

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF)

Sinds januari 2006 heeft u geen verwijzing meer nodig om naar een (gespecialiseerd) fysiotherapeut te gaan. Heeft u klachten aan uw bewegingsapparaat dan kunt u meteen een afspraak maken. Het doel is het mogelijk maken van een snellere aanpak van klachten die met fysiotherapie te behandelen zijn.

Er is een aantal uitzonderingen waarbij u wel een verwijzing nodig heeft van specialist of huisarts:

Heeft u nog vragen?

Als er iets onduidelijk is over uw (eerste) bezoek aan onze praktijk en er nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

ons team
Het team van Fysiotherapie Kamphuis en Hof

Kijk ook eens bij onze Behandelingen en Specialisaties.
Wilt u meer informatie over fysiotherapie? Klik dan hier.

Fysiotherapie in Purmerend

U kunt bij ons snel terecht op verschillende locaties. Als u een afspraak maakt, dan willen we graag wat meer informatie over uw klacht. Op die manier zorgen we samen dat u bij de beste therapeut voor uw klacht terecht komt.

Om een afspraak te maken bij reguliere fysiotherapie heeft u geen verwijzing nodig. Bij chronische klachten vragen we u wel om een verwijzing. We kunnen dit eventueel later regelen indien nodig.

Wij streven naar een snelle behandeling omdat dit bijna altijd zorgt voor een sneller herstel van uw klachten. Mede daarom hanteren wij geen wachtlijst.

De reguliere behandelingen worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Er is hierbij een uitzondering bij post-COVID klachten, COPD en artrose in de heup en knie. De eerste behandeling zullen we dit met u doornemen.

Heeft u vragen? U kunt ons altijd vrijblijvend mailen of bellen.