Skip to content

Zwanger en Mama Fit

Informatie

Zwanger en Mama Fit Groep

Blijf fit tijdens jouw zwangerschap

Wil jij ook goed voorbereid zijn op de bevalling en lekker actief blijven tijdens en na je zwangerschap, maar weet je niet precies wat wel en niet mag? Bij onze cursus kun je verantwoord sporten, op je eigen niveau, gedurende de gehele zwangerschap en daarna. We geven oefeningen, maar ook heel veel tips en trics. En het leuke is, dat de gehele cursus geheel gratis is voor deelneemsters uit Purmerend.

Bij onze gesubsidieerde zwangerschapscursus gaan we aan de slag met verschillende oefeningen bestaande uit loopvormen, circuit-training en spierversterkende oefeningen in de oefenzaal.
Waarschijnlijk zullen de meeste oefeningen plaatsvinden op onze apparaten in de oefenzaal, maar oefeningen op een matje zullen ook zeker de revue passeren.

Deze groep is voor alle dames uit de gemeente Purmerend die zwanger zijn (vanaf 12 weken) of net een baby hebben gekregen en weer fit willen worden.

bekkenklachten bekkenpijn bekkeninstabiliteit blog bekkenpijn
bekkenklachten

Wat kun je verwachten?

Het sportieve gedeelte van de cursus vindt plaats in onze oefenzalen op onze locaties MC de Graeff in Purmerend en Zuiderweg 115e in Zuidoostbeemster en duurt 60 minuten. Bij de groepen op MC de Graeff wordt het laatste half uur van de cursus gebruikt om vragen te beantwoorden of een extra onderwerp aan te snijden. We zullen bijvoorbeeld ook extra gastsprekers uitnodigen, zoals een verloskundige, een bevallingscoach of iemand van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Purmerend.

De cursus wordt begeleid door onze Daniëlle. Naast bekkentherapeut is zij ook leefstijlcoach. Daarom begeleidt ze jou niet alleen tijdens het sportieve gedeelte, maar kan ze je ze ook coachen, indien nodig. Zo kun je bij haar terecht met al je vragen rondom de zwangerschap. Samen proberen we er een zo goed mogelijke zwangerschap van te maken. Iedereen heeft tenslotte recht op een kansrijke start.

Ook na je zwangerschap fit blijven

Na de zwangerschap is er natuurlijk veel veranderd op alle vlakken. Onze trainingen (vanaf 6 weken) zijn heel geschikt om je conditie weer volledig op te bouwen. Je traint samen met de zwangere dames. Iedereen krijgt haar eigen trainingsschema van Daniëlle, dus het bijt elkaar niet. We zouden het juist leuk vinden als jullie ervaringen uitwisselen. Tenslotte heb je net een zwangerschap ervaren.

Het trainingsgedeelte zelf duurt 60 minuten; bij de groepen op locatie MC de Graeff is er daarna nog ruimte voor vragen of mogen we een deskundige uitnodigen. Het ligt echt aan de groep zelf wie we hiervoor uitnodigen. Stel daarom gerust alle vragen die je hebt aan Daniëlle.

Leuk weetje: als je begint met de trainingen na de zwangerschap, dan kun je bij ons vrijblijvend een gratis bekkencheck laten doen.

fysiofitness

Doe mee aan Zwanger en Mama Fit

De groep Zwanger en Mama Fit is voor alle dames uit Purmerend die zwanger zijn (vanaf 12 weken) of net een baby hebben gekregen en weer fit willen worden. Er is veel begeleiding aanwezig en als je wilt, kun je na je zwangerschap vrijblijvend een bekkencheck laten doen.

De groepen zijn op:

Bij de groepen op locatie MC de Graeff wordt het laatste half uurtje gebruikt voor gastsprekers en vragen of napraten; de groep op locatie Zuiderweg is wat kleinschaliger opgezet en is zonder half uurtje napraten.

Deelname aan de groep is geheel gratis en alleen toegankelijk voor deelneemsters uit de gemeente Purmerend. Wil je je aanmelden voor deze groep of meer informatie, neem dan gerust contact op. Dat kan via de mail, telefonisch of WhatsApp.

De groep Zwanger en Mama Fit is voor alle dames uit Purmerend die zwanger zijn (vanaf 12 weken) of net een baby hebben gekregen en weer fit willen worden. Er is veel begeleiding aanwezig en als je wilt, kun je na je zwangerschap vrijblijvend een bekkencheck laten doen.

De groep is elke maandag (16:30 – 18:00 uur) en elke donderdag van (16:00-17:30). Het laatste half uurtje wordt gebruikt voor de gastsprekers en vragen of napraten. De locatie is MC de Graeff, op de tweede verdieping in de sportzaal van onze fysiotherapiepraktijk.

Op donderdagochtend van (10:00-11:00) is er een groep op de Zuiderweg 115e in Zuidoostbeemster. Deze groep zal wat kleinschaliger zijn. 

Deelname aan de groep is geheel gratis en alleen toegankelijk voor deelneemsters uit de gemeente Purmerend. Er kunnen maximaal 10 vrouwen deelnemen.

Wil je je aanmelden voor deze groep of meer informatie, neem dan gerust contact op. Dat kan via de mail, telefonisch of WhatsApp.

INCLUSIEF GRATIS BEKKENCHECK!

Als je begint met de trainingen na de zwangerschap, dan kun je vrijblijvend een bekkencheck laten doen. Deze bekkencheck na je zwangerschap wordt, net als de gehele trainingen, gesubsidieerd vanuit de gemeente Purmerend en is dus gratis voor jou. Tijdens een bekkencheck kunnen we samen bekijken waar eventuele klachten liggen en wat je graag weer zou willen als ‘new mom’. Daniëlle is gespecialiseerd in uiteenlopende klachten die kunnen ontstaan na de zwangerschap dus zij kan jou hierbij uitstekend adviseren.

ZWANGER EN MAMA FIT

Wanneer
Tijd
Locatie
Opmerkingen
Maandag
16:30 – 18:00
De Graeffweg 74
Max 10 vrouwen
Donderdag
16:00 – 17:30
De Graeffweg 74
Max 10 vrouwen
Donderdag
10:00 – 11:00
Zuiderweg 115e
Max 6 vrouwen
Dag
Tijd
Locatie
Opm.
Ma
16:30 – 18:00
Graeffweg
Max 10 vrouwen
Do
16:00 – 17:30
Graeffweg
Max 10 vrouwen
Do
10:00 – 11:00
Zuiderweg
Max 6 vrouwen

De groep Zwanger en Mama Fit is alleen toegankelijk voor inwoners uit de gemeente Purmerend. Deelname is gratis.
Neem gerust contact op om je aan te melden.

ons team
Het team van Fysiotherapie Kamphuis en Hof

Kijk ook eens bij onze Behandelingen en Specialisaties.
Wilt u meer informatie over fysiotherapie? Klik dan hier.

Fysiotherapie in Purmerend

U kunt bij ons snel terecht op verschillende locaties. Als u een afspraak maakt, dan willen we graag wat meer informatie over uw klacht. Op die manier zorgen we samen dat u bij de beste therapeut voor uw klacht terecht komt.

Om een afspraak te maken bij reguliere fysiotherapie heeft u geen verwijzing nodig. Bij chronische klachten vragen we u wel om een verwijzing. We kunnen dit eventueel later regelen indien nodig.

Wij streven naar een snelle behandeling omdat dit bijna altijd zorgt voor een sneller herstel van uw klachten. Mede daarom hanteren wij geen wachtlijst.

De reguliere behandelingen worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Er is hierbij een uitzondering bij Post-Covid klachten, COPD en artrose in de heup en knie. De eerste behandeling zullen we dit met u doornemen.

Heeft u vragen? U kunt ons altijd vrijblijvend mailen of bellen.